hoe de vlag in de fles kwam

Vlaggenfamilie ENGEL. breidt uit met slingers van petflessen Sun en Cool

Ruim zeventien jaar geleden, toen recycling nog niet zo hip en gangbaar was, ontwierp Sabien Engelenburg haar allereerste stoffen slinger van oude lapjes uit haar familie. De oprichtster van ENGEL. deed dat vanuit haar huis met veel, liefde geduld en toewijding. Niet gek dus dat ze deze eersteling vernoemde naar haar oudste dochter Bibi. Daarna volgde een bonte stoet van slingers met klinkende namen als Mister Fox, Chief en Fresh apple. Inmiddels worden overal ter wereld steevast onze kleurige vlaggen tevoorschijn gehaald bij feestelijke momenten. Precies zoals ENGEL. bedoeld heeft, want het leven is het versieren waard. Telkens weer opnieuw!  

Begrijpelijk dat ENGEL. altijd haar hart aan de slinger heeft verpand en nu met grote trots twee nieuwe exemplaren presenteert: SUN en COOL. Net als hun illustere vlaggenbroertjes en zusjes zijn ze voorzien van prachtige grafische dessins op dubbel gestikte vlaggen én zijn ze lekker lang (12 meter).  

Nieuwe vlaggen Sun en Cool, gemaakt van gerecyclede petflessen.

Nieuw is dat Sun en Cool gemaakt zijn van gerecyclede petflessen, een ware uitkomst voor een bedrijf dat duurzaamheid belangrijk vindt. Als je de vlaggen in je handen hebt, kan je je nauwelijks voorstellen dat ze in een vorig leven limonadeflessen waren. De slingers voelen als soepele glanzende stof. Licht in gewicht maar extra sterk en daarom ook reuze geschikt om buiten op te hangen.

De Sun heeft een hartverwarmende uitstraling met als terugkerend symbool een ronde bol, die als ijs coupe, bloemenhart of zonnetje wappert aan het frisse roze band. De Cool, met een donkergroene band, heeft een wat robuustere look met vliegtuigen, windmolens, strepen en sterren.

Bijzondere verpakking!

Het enige dat het vorige leven van de Sun en Cool verklapt is de verpakking. Dat is namelijk een grote petfles mét een kleurige rits. Handig, want na het feest waait de feestgeest nog wat rond maar kan de slinger alvast terug in de fles. Als dat niet duurzaam is!